Ceny v Česku začínají nekontrolovatelně narůstat. Míra inflace převyšuje plán a dokonce i odhady Národní banky. Čím je to způsobeno a čí peněženky pocítí nárůst cen nejvíce?

Schodek státního rozpočtu se šplhá do rekordních výšek a ať už se po podzimních volbách sestaví jakákoliv vláda, bude nucena řešit daňovou problematiku. Některé strany ale přesto nejsou schopny otevřeně přiznat, jak chtějí státní zadlužení řešit. Co tedy můžeme čekat?

Po dlouhých 13 letech se Česko zbaví nesmyslného konceptu superhrubé mzdy, který činil výpočet daně složitý a netransparentní. Daňová reforma má ale taky řadu rizik a nemusí mít vůbec takový dopad, jaký si její autoři slibují. Co hrozí, pokud projde návrh, který nyní leží v Senátu?

Ve sněmovně právě leží návrh TOP 09, který by umožnil vyhodit zaměstnance bez důvodu, a to už měsíc po podání výpovědi. Má ale ještě druhou část, která zůstala většinou médií nepovšimnuta. Jedním krokem chce TOP 09 usnadnit propouštění, ale dalším krokem chce udržet pozice vysokopříjmových zaměstnanců.

Když vynecháme epidemii koronaviru a její zdravotní riziko jako takové, nejsilnějším tématem posledních měsíců je bezesporu řešení hospodářského propadu. Naše vláda je naštěstí dost chytrá, aby nedělala tupé rozpočtové škrty, ale zase ne dost na to, aby dokázala prostředky soustředit do oblastí, kde jsou skutečně zapotřebí.

Vytvořte si webové stránky zdarma!